LAAT JE INSPIREREN DOOR DE WIJSHEID, DE VASTBERADENHEID
EN DE VEERKRACHT VAN DE OLIJFBOOM…imgp1393

 

Wat is coaching, in een notendop?

Coaching verruimt het bewustzijn en ondersteunt het groeiproces van de coachee (de persoon die zich laat coachen).
Door verschillende technieken te gebruiken, maar voornamelijk door gerichte vraagstelling en milde confrontatie, zal ik als coach helpen je doelstelling zo helder en specifiek mogelijk te maken.

Gedurende het coachingstraject zal ik je ondersteunen om in beweging te komen en de moed, de discipline en het geduld op te brengen om datgene te doen wat nodig is om steeds dichter bij je doel te komen.


Mensen vragen me regelmatig in welk soort coaching ik mij wil specialiseren. Ik zie natuurlijk rondom mij hoe “de markt” verdeeld is in coaches voor mannen, voor vrouwen, voor moeders, voor vaders, voor kinderen, voor het vinden van een job, voor het maken van een goede studiekeuze, om specifieke interpersoonlijke vaardigheden beter eigen te maken, enz.

Dit alles komt op een diepere laag altijd neer op zo veel mogelijk je eigen waarden en behoeftes voelen, zien, erkennen en ernaar te gaan leven. Op die manier zal je steeds authentiekere keuzes en beslissingen kunnen nemen die echt bij jou passen en zo het leven wat jij wil leven, écht leven. Jou begeleiden op die weg naar steeds meer écht bewuste keuzes is waar ik mij in specialiseer.

Een greep uit thema’s waar het over kan gaan (dit zijn enkel voorbeelden, elke vraag wordt samen bekeken):
  • Welke dromen wil je echt heel graag verwezenlijken en wat houdt jou tegen?
  • Merk je een (groot) verschil tussen datgene wat jouw prioriteiten zijn en datgene waar je het meeste energie in steekt?
  • Zit je soms vast? Voel je soms dat je bepaalde zaken anders zou willen aanpakken, maar lijkt dat te moeilijk?
  • Lijkt het alsof het onmogelijk is om de wensen en de belangen van (alle) gezinsleden met elkaar te verenigen en in harmonie samen te leven?
  • Voel je dat je soms niet helemaal zichtbaar bent en dat anderen sneller vooruit lijken te geraken?
  • Zijn er vaardigheden die je mist om je job of je gezinsleven beter te beheersen (e.g. delegeren, duidelijk communiceren, assertief reageren, efficiënt leiding geven, …)?

Wat is een coachingstraject? 
Een coachingstraject verloopt volgens het principe van zelfsturing:
* De toegevoegde waarde van mij als coach ligt in het helpen doorgronden van de probleemstellingen, het helpen concretiseren van je beslissingen en het kritisch bevragen van jouw actieplannen, naast het aanbieden van ideeën of suggesties.
* Jij als coachee bent gemotiveerd om je eigen ontwikkelingsproces in handen te nemen, bereid tot zelfreflectie en tot het ontvangen van feedback.
* Jij maakt zelf de keuze met betrekking tot de doelstellingen van de sessie, de acties die jij zal ondernemen, en of en wanneer de volgende coachingsessie zal plaatsvinden.

Hoe lang duurt een coaching-sessie? 
Een sessie duurt ongeveer 1 à 1,5 uur.  Indien het de 1e sessie is van een coachingstraject, kan het gesprek eventueel iets langer duren. Reken dan op ongeveer 1,5 à 2 uur.

Hoe lang duurt een coachingstraject? 
Er is geen vast aantal sessies voor een traject. Bij een eerste sessie bekijken we samen of het zinvol is om een traject te starten en maken we een inschatting over het aantal sessies dat daarvoor goed lijkt. De ervaring leert dat een gemiddelde van 5 tot 7 sessies jouw proces het best ondersteunt.
Ook de tijd tussen 2 sessies wordt per keer besproken (gemiddeld ongeveer 2 weken tussen de eerste sessies, en iets langer tussen de laatste sessies).

IMG_0290Wat is het tarief? 

60 euro per uur (factuur op aanvraag).
Een afspraak is tijd voor jou gereserveerd.  Wanneer een afspraak niet wordt nagekomen of minder dan 24 uur op voorhand wordt afgebeld, wordt een sessie van 1 uur aangerekend.

Adres?
Verzoeningstraat
3010 Kessel-Lo

Afspraak via ilse.cumps@gmail.com of 0476/553571